T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / MERKEZ - Uşak Fen Lisesi

Okul Ortaklığı Programı

Okul Ortaklığı Programı,

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 

v  Okullar arasındaki iş birliği ve desteği artırarak öğretim sürecine katkı sağlamak, 

v  Üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını gerçekleştirmek,

v  Öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşma ve geliştirmek

v  Okullar arasındaki farklılıkları azaltarak fırsat eşitliğine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamda okulumuz Uşak Fen Lisesi ile Yozgat Akdağmadeni Kazım Karabekir Fen Lisesi ile okul ortaklığı programını yürütmektedir.

 

YOZGAT AKDAĞMADENI KAZIM KARABEKIR FEN LISESI

Adres: Gültepe Mah. Sanayiciler Cad. No 40 Akdağmadeni / Yozgat

Tel: 0 354 314 15 57

Okul web sitesi: https://kazimkarabekirfenlisesi.meb.k12.tr

Okul Müdürü: Zafer ÖZIŞIK

 Öğretmen: 25 Öğrenci: 350 Derslik: 21 Atölye-İşlik: 2 Konferans Salonu: 1 Çok Amaçlı Salon :1 Kimya Laboratuvarı :1  Biyoloji Laboratuvarı :1 Fizik Laboratuvarı :1 BT Sınıfı :1  Oyun Odası :1  Kütüphane :1 Kütüphane Kitap Sayısı :1780 Yemekhane :1Revir:1 ile eğitim öğretim faaliyeti yürütmektedir.

 

 

UŞAK FEN LİSESİ:

Okul Müdürü: Necati GÜLMEZ

Kuruluş Yılı : 1999

Bulunduğu İl-İlçe : Uşak-Merkez

Telefon : 0276 216 77 35

Faks : 0 276 216 77 37

E-Posta Adresi : 322738@meb.k12.tr , usakfenlisesi.k12.tr, necatigulmez64@gmail.com

Adresi : Uşak Fen Lisesi Kemalöz Mah. Kuyucak Yolu Üzeri No:104 64100-UŞAK

 

Okulumuz 1999-2000 Eğitim ve Öğretim yılında 48 öğrenci ile eğitim hayatına başlamıştır. Eğitim öğretim binası, kız ve erkek pansiyonu ve kapalı spor salonundan oluşan bir kompleks olarak eğitim veren okulumuz 31.045,86 metrekarelik bir alana sahiptir.

Kurulduğu günden bu yana yüzlerce mezun veren Uşak Fen Lisesi hem ilde hem bölgede hem de ulusal düzeyde pek çok akademik, sanatsal ve sportif başarıya imza atmıştır. Kurumumuzun bünyesinden yetişmiş pek çok doktor, mühendis, öğretim üyesi, diş hekimi, eczacı, gerek ulusal gerekse uluslararası düzeydeki başarılarıyla bizleri gururlandırmaktadır. Okulumuz kuruluşundan bu tarafa katıldığı pek çok ulusal yarışmada aldığı derecelerin

yanında TÜBİTAK yarışmalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük gibi dereceler elde etmiştir. Kapasitesini en sonuna kadar kullanan; alanının bilgi ve deneyimini öğrencilerine aktaran eğitim kadromuz bölgede kayda değer ilgi görmüş ve bu sayede okulumuz tercihlerde her geçen gün üst sıralara yerleşmiş ve başarısını arttırmayı sürdürmüştür.

Ülkenin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençliğimizi çağın bilimsel ve teknik gelişmeleriyle buluşturmayı hedefleyen okulumuz tüm paydaşlarıyla eğitim ve öğretim hizmetlerini hız kesmeden sürdürmeye devam etmektedir.

Derslik Sayısı : 24

Laboratuvarlar: Fizik, Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları, 1 Adet Bilgisayar Laboratuvarı bulunmaktadır.

Öğretmen Sayısı: Halen 41 öğretmen kadrosu ile hizmet vermektedir.

Lojman ya da barınma imkânları:

Okulumuz bünyesinde 10 Adet Kaloriferli lojman dairesi bulunmaktadır.(Şu anda Lojman’ da oturan öğretmen bulunmamaktadır.)

Diğer Personel: 2 Büro Çalışanı, 7 Hizmetli ve 3 İŞKUR Personelimiz bulunmaktadır.

Şube Sayıları: 9. Sınıflar: 6, 10. Sınıflar: 5, 11. Sınıflar: 5 ve 12. Sınıflar:5 (Toplam:21 Şube)

 

Okul Ortaklığı Faaliyet Planı

  1. Ortak Yayın Çalışmaları:

 

Hedef: Öğrenci ve öğretmenlerimizin araştırma, inceleme, fikir ve sanatsal ürünlerinin paylaşılmasını sağlamak.

 

Faaliyet:Uşak Fen Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından yayınlanan FenGraf isimli derginin ocak sayısını birlikte hazırlamak

 

Faaliyet: Yozgat Akdağmadeni Kazım Karabekir Fen Lisesi bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerince hazırlanan "Edebiyatadair.com" isimli sitenin Uşak Fen Lisesi ile birlikte düzenlenmesi ve güncellenmesi. 

 

  1. 2.     Akademik Başarıyı Arttırma Çalışmaları

 

Hedef: Öğrencilerimizin akademik hazırbulunuşluk düzeylerinin tespit edilmesi, eksikliklerin giderilerek tam öğrenmenin sağlanması

           

Faaliyet: 20 Aralık tarihinde Kazım Karabekir Fen Lisesi ile Uşak Fen Lisesi öğrencilerinin tamamının katılımını sağlamaya dönük ortak kazanım değerlendirme sınavı yapılması

 

Faaliyet: Aralık ayının son haftasına kadar sınav sonuçlarının analiz edilip karşılıklı değerlendirilmesi

 

Faaliyet:  Ocak Ayı içinde yapılan sınav sonuçlarının zümre öğretmenleri ve sınıf rehber öğretmenler tarafından analizinin yapılması

 

Faaliyet: Ocak Ayının son haftasına kadar elde edilen verilerin veli ve öğrencilerle paylaşılması.

 

Faaliyet: Öğrenme eksiklerinin giderilmesi için Rehberlik ve Psik. Dan. Öğretmenler tarafından öğrencilere plan yapılarak takibinin 1. Dönem tatilini de kapsayacak biçimde sağlanması.

 

  1.  Sanatsal, Kültürel ve Sportif Çalışmalar:

 

Hedef: Öğrencilerimizin akademik başarı yanında sosyal ve duygusal gelişimlerine destek olmak.

           

Faaliyet: 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında birlikte gezi planı yapılacaktır. 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik Ankara gezisi yapılacaktır. Milli ve Manevi değerlerini geliştirme adına Anıtkabir, Etnografya Müzesi, Hacı Bayram Camii ziyaret edilecektir. Hacettepe veya ODTÜ üniversitelerine gidilerek öğrencilere üniversite tanıtımı yapılması planlanmıştır.

 

  1. Zümrelerin Kullandığı Öğretim Yöntem ve Tekniklerine yönelik Çalışmalar:

 

Hedef: Ortak Okullar arasında zümrelerarası mesleki bilgi ve tecrübelerin paylaşımının arttırılması

 

Faaliyet: Ara tatil dönüşü 21 Kasım 2023 Salı Günü Ortak okulumuz Uşak Fen Lisesi Zümre öğretmenleriyle  çevirimiçi zümre toplantıları yapılacaktır. Toplantıda derslerin işlenişinde kullanılan yenilikçi öğrenme ortamları, yeni nesil sorular, soru hazırlama, Ölçme ve değerlendirme ile ilgili bilgi paylaşımı yapılacaktır.

 

  1. Kulüp Faaliyetlerine Yönelik Ortak Çalışmalar

Hedef: Öğrencilerimizin uzaktan erişim araçları vasıtasıyla tanışması, birlikte çalışması ve yürütülen faaliyetlerin okul kültürüne dönüşmesini sağlamak.

Faaliyet: Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gençlik haftası etkinlikleri içinde Çevrimiçi Santranç turnuvası düzenlenecek, dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir.

 

  1. Sosyal Sorumluluk Çalişmalari

Hedef: Öğrencilerimizin Toplumsal konularda duyarlılığının arttırılmasını sağlamak

Faaliyet: Yozgat Akdağmadeni Kazım Karabekir Fen Lisesi ile Uşak Fen Lisesi Pansiyonunda kalan öğrenciler için aynı günlerde uygulanmak üzere film günleri düzenlenecektir.

Faaliyet: Yozgat Akdağmadeni Kazım Karabekir Fen Lisesi ile Uşak Fen Lisesi Pansiyonunda kalan öğrenciler için kitap okuma saatleri belirlenecektir. Pansiyon Müdür Yardımcılarının desteğiyle yürütülecek çalışmada izlanecek film ve belgeseller ile okutulması planlanan kitapların seçimi konusunda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden destek alınacaktır

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2023 - Güncelleme: 01.12.2023 10:00 - Görüntülenme: 758
  Beğen | 0  kişi beğendi